Въпроси

В коментарите по-долу можете да задавате въпроси, свързани с Club Penguin Island, а ние ще се опитаме да ви дадем максимално точен отговор. Важно е да знаете, че всички сме обикновени играчи и опитът ни е базиран единствено на времето, прекарано в играта. Обикновено отговаряме на коментарите ви в срок до 2 дни.

*Свържете се с имейла support@clubpenguinisland.com, в случай че искате да се обърнете директно към екипа на Club Penguin Island. Всички писма към него е необходимо да бъдат написани на английски език.

Advertisements
 1. Ще има ли кодове за новия Club Penguin?
  P2: Нямаме информация за това, но поне засега няма никакви полета, в които да въвеждаме каквито и да е кодове.

 2. Леле, най-накрая нова страница. 😀
  P2: Да, доста коментари се събраха. 😀

 3. Здравей P2! Как мога да си получа наградата от томболата?
  P2: Привет и честито! За активирането на мембърството ще е нужно да ни напишеш потребителското си име и паролата, с която влизаш в Club Penguin Island. Ще извърша плащането чрез своята Mtel сметка. По твое желание мога да го направя веднага или след определен период от време, който ти избереш. Коментарът с данните ти ще се вижда само от екипа ни, след което ще бъде изтрит, но въпреки това е добре веднага след това да смениш паролата на пингвина си, за да си сигурен, че няма да влизаме в него.

  • Благодаря ти, P2! 🙂
   P2: Няма за какво. 😀 Приятно приключенстване.

 4. Здравейте на всички!

  Аз и мой много добри приятели решихме, да направим едно чат събиране в добрия стар Xat. 😀

  Събрали сме се около 10 човека, които бяха доста активни тук, като се надяваме да се увеличим с времето. 🙂

  Ще се съберем тази събота (28.04.2018) в 21:00 ето тук -https://xat.com/Usie

  Всички, включително и екипа на този чудесен сайт е добре дошъл!

 5. Едва ли се интересувате толкова много, но напоследък доста разглеждам сайта. Гледам старите публикации, старите партита, партитата организирани от вашия сайт и ме избива голяма носталгия. Последните 5-6 години играейки, Club Penguin с потребители от сайта и вас бяха страхотни. Дано Club Penguin се върне отново. Поздрави!
  P2: Здравей! Радвам се да те видя отново. Наистина времената бяха доста приятни, дори може би тогава не осъзнавахме колко невероятно беше да има толкова голяма българска общност.

 6. P2, с това, което написах за този конкурс, който обявихте, явявам ли се силен конкурент? 😀 😀
  P2: Според мен да, на мен твоята, а и като цяло всички истории много ми харесват. И все пак победителят ще бъде избран не само от мен, а от колкото се може повече членове на екипа ни и още не сме обсъждали коя история ни харесва най-много. Ще правим това едва след като срокът за участие е приключил.

 7. Какви спомени имам от стария CP? Има ли някакъв шанс да го върнат?
  P2: Според мен не, играта вече е заместена от Club Penguin Island и екипът на Disney е съсредоточен именно в нейното развитие, тъй като бъдещето на старата CP нямаше да бъде добро.

 8. Развалиха CP като я изтриха. Не съм ли прав? Тази версия за телефон е пълен ужас.
  P2: Има разлики между старата и новата игра, но все пак идеята за пингвинския остров е запазена. Мобилното приложение на Club Penguin Island наистина не е много удобно, но пък версията за компютри е доста добре направена и превръща времето, прекарано в играта, в удоволствие.

 9. Защо вече няма такава активност на хора в сайта?
  P2: С всеки ден посещенията спадат все повече, сайтът не е това, което беше преди 2-3 години. В момента в Bobonika1212cp влизат средно по 10 души на ден, понякога малко повече, но като цяло интересът към играта изглежда вече не е толкова голям, или може би просто сайтът ни не е достатъчно интересен. Стараем се да публикуваме всичко ново възможно най-бързо, но не добавяме никакви други интересни неща и може би заради това няма толкова много посетители и съответно – дискусии.

 10. Предлагам идея – да направите сайт за Animal Jam. Защо не?
  P2: Виждал съм играта, но поне на мен не ми е интересна, не знам за останалите хора от екипа ни. Аз играя Club Penguin от 9 години и именно заради това и продължавам да публикувам – заради миналото и хубавите спомени, които имам. Поне аз не бих се наел да публикувам и за друга игра, защото това изисква доста време, а и се предполага, че хората с блогове за игри трябва да имат доста познания, за да помагат на останалите играчи.

 11. На вас коя cp ви харесваше повече? Аз предлагам който има носталгия към старата CP, може да направите пост за CPR и да си направим парти само с българи. Няма ли да е готино? И така ще дойдат още хора към сайта. Вие какво мислите? Може да видите CP Online, тя е като последен модел на CP, тоест каквато беше преди да я затворят, но с разликата, че всички сте мембъри.
  P2: Лично аз си харесвам повече класическия CP, но и CP Island ми допада. Знам, че има много сайтове, в които може да се играе старата версия на играта, но аз и екипът на сайта ни смятаме, че трябва да подкрепяме бъдещата версия на пингвинския остров – тази, която се поддържа от Disney. Разбира се, че ни липсва старата игра, но поне аз не бих я играл сега, когато се поддържа от фенове и не се добавя нищо ново и оригинално. Целта ни е да създадем българско общество за Club Penguin Island и това е единствената игра, за която смятаме да публикуваме. Може да направим парти там, но когато сайтът ни има повече посетители, иначе сега едва ли някой би дошъл.

  • Здравейте!

   Първо искам да благодаря на екипа на Bobonika, че макар и с тези слаби посещения, те все още подържат този сайт с 10-годишна история. Но макар и посещенията да са слаби, това ни подсказва, че българското общество все още е живо и със сигурност иска промяна. Сайтът към този момент е единственото място, което ни събира.

   За съжаление цялото CP общество е разделено – дори и нашето. Моля прочетете този туит на Joe относно това: https://twitter.com/joedermo/status/995072779773865984?s=19 Не мисля, че трябва да допуснем това разделение в българското общество. Нека да сме за пример. Всеки има лично мнение за двете игри, аз харесвам и двете, и затова ги играя.

   Когато през април CPR обяви, че се завръща, реших да направя експеримент – да направя български блог за играта. Дотогава нямаше такъв, затова реших как ще се приеме за месец. Подготвих го, не беше нужна много работа и започнах да публикувам на 27 април, денят в който CPR се завърна. Линкове към постовете имаше във моята ФБ страница CPBGFans с близо 200 харесвания. Да, промених името й на името на сайта. Това беше единственото място, където хората разбираха, че има нови публикации. Бях изненадан от посетителите, затова реших да спра на третата седмица, защото бях предоволен от постигнатия резултат. За периода 27 април – 17 май (точно 3 седмици), сайтът бе посетен от 81 души, които са преглеждали сайта около 221 пъти. Не искам да кажа, че българите нямат интерес към CPI, напротив имат, щом имаше хора, които участваха в конкурса за мембърство.

   Та затова мисля, че сайтът ще има по-голям интерес, ако публикувате и за CPR, и за CPI. Има много сайтове, които публикуват за двете игри. Екипът ви е предостатъчен, за да пишете само за CPI, която се обновява веднъж месечно. Конкурси, а защо не и чат мисля, че ще повишат още повече интереса.

   За пореден път предлагам на екипа на този чудесен сайт да се опита да обикне CPR, и да се доближи до обществото на играта, което е страхотно, и да прецени дали да публикува и за нея. В играта има нови неща, просто трябва да го видите. Но с едно влизане това не става, трябва време. И аз бях така, стартът беше труден, но постепенно се свиква. Можете да напишете публикация за CPR и да направите нещо като ревю. Един по-различен и интересен пост би се отразил доста добре. Ако някой от посетителите тук чете това и е съгласен, нека да напише коментар. Изкажете мнението си. Нека обществото ни да не се разделя.

  • Наистина доста силни аргументи. Дано повече посетители видят коментара ти. Със сигурност публикуването за двете игри би довело до повече посещения, но не смятам, че това трябва да се случва в един сайт, ще стане доста сложно за нас, а и за посетителите. Поне аз съм решил, че искам да продължа напред с новата игра на Disney, но разбира се, че класическата CP остави в мен много хубави спомени. Ако някой от екипа ни има желание да публикува и за частни сървъри, може да измислим някакво решение, за да направим нещата възможни, но поне засега мисля, че няма да стане. Относно конкурсите – можем да провеждаме такива и по-често, например на два-три месеца, но поне за последните два (за мембърство и фенски комплект) нямаше голям интерес. А за чата – направихме страницата „Дискусия“, за да го замести, тъй като посетителите за момента са малко и едва ли двама ще се засичат по едно и също време. Постоянно мислим за нови начини да върнем интереса на хората към пингвинското общество, но не се получава.

  • Да, съгласен съм, че ще стане малко объркващо, но ако сложите категории за двете игри, и сложите линкове към тях в закачен пост (като този с чата) би улеснило посетителите. На базата на посетителите, които имате в момента, конкурсите имат интерес, естествено, че не може да ги сравним с тези преди години. А за чата, имаме една малка групичка, която имаме възможност да разширим доста и с удоволствие бихме влизали. Мисля, че и известяване във ФБ страницата ви би помогнало.

   Искрено се надявам някой от екипа да изяви желание и ако има такива, да се разберете. 🙂
   P2: Конкурсите имат интерес, но и доста от посетителите ни не играят Club Penguin Island. Дори за фенският комплект очаквахме повече интерес, но поне в крайна сметка отиде при фен на играта, пораснал фен както тя се нарече. 😀 Иначе съм виждал как разделят информацията за двете игри в други сайтове, но както казах, поне аз не бих се наел да пиша за частни сървъри, за останалите хора от екипа не мога да кажа, като че ли напоследък и все по-малко влизат в сайта, което се надявам да се промени. Поне чата може да пробваме да върнем, но според мен интересът няма да го има, особено след първата седмица. Но нищо не пречи да опитаме с него.

  • Чудесно! Можете да направите анкета във вашата ФБ страница относно връщането на чата.

   Може би останалите от екипа са заети, но според мен ще видят написаното дотук. Надявам се и те да изкажат мнението си. Останалите посетители също да не забравят, виждам че има скорошни коментари. 😁

   По принцип ние българите се страхуваме да рискуваме и сме скептично настроени, което ни пречи в ситуации като тези.

   П.С.: За чата можете да използвате Discord, мисля че писах миналата година за него. И Xat може, макар и там да е умряло. Но всичко това е ваше решение. Благодаря P2, че прояви интерес. Надявам се всичко да провърви добре. 👍

 12. А също когато Sensei се появяше в CP, какви ли са му били името и паролата му? И не само неговите, ами на Gary и на другите известни пингвини. Вероятно супер сложни?
  P2: Нямам представа, това никога не е било разяснявано. Може и да са нямали пароли, а да се е влизало в тях по съвсем различен начин – не както във всички обикновени пингвини. И за мен би било интересно да науча, аз също винаги съм се чудил, но просто досега никой от екипа на CP не е говорил по този въпрос.

  • Club penguin

   Какво ще стане, ако всички започнат да искат завръщането на старата версия и спрат да играят на новата?
   P2: Според мен това ще е краят на пингвинската общност, но не смятам, че всички биха спрели да я играят. Има и нови пингвини, които дори не са виждали класическата CP и харесват Club Penguin Island. Вече повече от година играчите недоволстват, но от Disney си държат на CP Island и ще развиват нея, а дали ще продължи да съществува си зависи от броя пингвини, които влизат месечно.

 13. В стария CP имаше едно TraceTracker 3000. Вие помните ли го? Аз помня, че беше нещо свързано с Operation Hot Sauce, а то май го имаше и след това, а?
  P2: Да, то беше опция от EPF телефона (първоначално за само за мембъри), която дойде с обновяването му на 5 април 2013. Представляваше нещо като зелен кръг, който показва пръстови отпечатъци по земята. Наистина се ползваше за Operation: Hot Sauce, тогава безплатните играчи също можеха да използват подобна версия на тази джаджа, но доколкото помня беше с по-малък радиус на кръга. https://bobonika1212cp.wordpress.com/2013/04/05/operation-hot-sauce/

 14. The Cookie Girl

  А защо не направят дубликат на Club Penguin? Ще е доста добре. :3
  P2: По принцип има такива за старата Club Penguin, но не се поддържат от Disney, а от фенове на играта.

Оставете ни въпрос или мнение

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s